Boek Voorstellen 101.: Wat Publishers Want


   nbsp; door: Sophfronia Scott
Veel schrijvers willen praten over het schrijven van boeken. Je hoort heel weinig praten over het schrijven boek voorstellen. Misschien is de reden waarom that It makkelijk te vergeten dat een sterk boek voorstel is de eerste stap om het verkrijgen van een goede deal voor uw non-fictie boek. Its waar je de grote toonhoogte en vertel de redactie that alles gaat doen om hem of haar willen kopen.
Een boek voorstel is ook een geweldige tijd besparen voor u, want youll vinden in de loop van het onderzoek uw boek voorstel of uw idee levensvatbaar is, of dat uw categorie al vol met soortgelijke boeken. Hier zijn de onderdelen die deel uitmaken van een boek voorstel, en een paar tips over hoe je het echt opvalt aan een potentiële uitgever.
Titelpagina
Dit is de eerste pagina van het boek voorstel. De titel moet worden gecentreerd en afgedrukt ongeveer tweederde van de manier waarop de pagina. In de linker benedenhoek youll typ uw naam, adres, telefoonnummer, e-mail adres en de naam en contactgegevens van uw agent.
Overzicht
Youll willen hebben twee tot drie bladzijden uitleg over de algemene uitgangspunt van je boek. Youll willen ook een inhoudsopgave bevatten die laat zien wat punten zullen worden behandeld in elk hoofdstuk.
Bio / Referenties
Dit isnt gewoon uw gebruikelijke CV spul, dit is een grote kans om jezelf te verkopen als de persoon die aan het boek te schrijven. Schrijf het in de derde persoon te beginnen met uw opleiding en referenties. Youll wil erop wijzen elke ervaring die specifiek betrekking heeft op het onderwerp van het boek. Heeft u geschreven artikelen of eerdere boeken over het onderwerp? Noot die ook. List elke publieke spreken die je hebt gedaan en zal doen in de toekomst, met inbegrip van televisie-en radio-interviews. Neem een hele leuke foto. Het doesnt moeten een glamour shot, maar je wilt kijken interessant en aansprekend zijn. Een 5 “x7” is prima.
Competitie
De uitgever zal willen weten of er boeken zijn vergelijkbaar met de jouwe al daar. Het zal hen helpen om te zien dat er een markt voor dergelijke boeken. Tegelijkertijd wil youll erop te wijzen hoe uw boek anders zal zijn, of beter, dan what al daar. Dont prullenbak niet werken iemand elses. Its slechte vorm. Its genoeg om te zeggen boek een competitor verliet iets uit, of doesnt betrekking op een bepaald aspect. Als u weten niet wat concurrerende boeken bestaan, kunt u kijken ze in Books in Print. De meeste bibliotheken hebben het in de referentie-afdeling.
Outline
Dit zal uw hoofdstuk per hoofdstuk schets laten zien wat u zal dekken, punt per punt, in elk hoofdstuk. U kunt plannen op het toewijzen van ongeveer een halve pagina per hoofdstuk.
Sample Chapters
Dit is waar je te laten zien dat je echt kunt schrijven! U dient ten minste drie hoofdstukken van de inhoud. Het doesnt moeten de eerste drie hoofdstukken, maar als je havent iets geschreven kunnen worden die nog het makkelijkst te doen. Maar ja, sommige schrijvers willen beginnen in het midden van een boek! De belangrijkste sleutel is hier goed te zijn – geen typefouten, geen spelfouten en geen feitelijke fouten.
Marketing
De marketing afdeling van uw boek voorstel is zo belangrijk dat veel uitgevers vaak zal het lezen eerst. Dus zorg ervoor dat je de tijd besteden om dit het beste kan worden maken. Leg je hele marketing plan hier. Leg uit wie je doelgroep is, hoe groot het is en waarom ze zullen kopen dit boek. Hoe denkt u op het bereiken van hen? Koopt u uw eigen reclame? Zo ja, in welke publicaties en wat is hun gezamenlijke oplage? Zult u bereiken om boekenclubs, bedrijven of hogeschool klassen waar je boek kan worden onderwezen? Hoe kunt u uw boek afsteken tegen degenen die al daar? U wilt het geval dat er een kant en klare publiek daar en al de uitgever te maken hoeft te doen is reiken en grijpen ze door het ondertekenen van je.
Promotie
Vergeet niet dat een uitgever wil verwerven u en uw verbindingen, dus dit is een ander belangrijk onderdeel van het voorstel. Hoe ga je jezelf daar voor je boek? Youll willen uitleggen als youll spreken in het openbaar, of misschien heb je een enorme lijst met u communiceren via de nieuwsbrief elke maand moeten doen. Hoeveel zijn op uw lijst? Als u van plan te huren uw eigen publicist, zet dit in ook. Heeft u beroemde verbindingen die zal u helpen om grote Blurbs? Heeft u een budget? Zo ja, hoeveel? Ja, ze willen weten of u van plan bent over de besteding van een aantal van uw eigen geld!
Colofon
Hier youll detail de lengte die u voorstelt voor het boek (in woorden) en of het boek zal eventuele illustraties of fotos hebben. Youll willen ook een schatting voor de tijd youll geven moet draaien in de voltooide manuscript.
En thats it. Wanneer uw voorstel wordt gedaan wilt u misschien een redacteur of een boek consultant inhuren om verder op en geven u enkele sterke feedback. Op die manier youll weet heb je het in de beste vorm mogelijk en kunt u zich zeker wanneer youre het verzenden it out.
kopiëren; 2005 Sophfronia Scott