Bohol – Filipijnen: Meer dan de gebruikelijke VVV Spot


   Door Peter GarantBohol, een klein eiland in het centrum van Nederland, staat bekend om de wereldberoemde en unieke Chocolate Hills. Het is een van de meest populaire toeristische countrys plaatsen. Its het zo dat wanneer de meeste mensen denken van Bohol, bijna niets anders komt te letten. Het kan verbazen dat het meer is dan de gebruikelijke toeristische plek en dat there meer te onderzoeken en te zien in dit eiland dan de formaties kalksteen heuvel.

Bohol is het thuis van ongerept strand kusten. Panglao Island, op slechts enkele minuten van de hoofdstad Tagbilaran, komt steeds meer populariteit tussen lokale en buitenlandse toeristen als een meer-back en rustige strand bestemming alternatief voor Boracay vastgesteld.

Maar als youre het soort who is niet tevreden met het hebben van een paar dips in het water en het nemen beachfront in spectaculaire uitzicht, zal Bohol zeker niet teleurstellen. Duikers hebben meer dan genoeg keuzes van wereldklasse duiken plekken rond het eiland. Kleurrijke koraalriffen en een rijk onderwaterleven zal zeker voldoen aan alle soorten van ontdekkingsreizigers, van beginner tot expert snorkelaars duikers.

Een andere populaire attractie is dolfijnen en walvissen spotten. Pamilacan Island is het hoofdkantoor aan de beste spotters regelen dat deze tours. De meeste waren voormalige jagers die lid van de dolfijnen en walvissen kijken programma nadat de Filippijnse regering een verbod op het doden van deze zeezoogdieren.

Bohols exotische dieren in het wild is niet onderwater beperkt. De laatst overgebleven island bossen beschermen unieke fauna. Het is de thuisbasis van een van de kleinste primaten de world, de Tarsier. U kunt de Filipijns spookdier Stichting in Corella en zie de timide en eigenaardige dier in zijn natuurlijke habitat.

De Radja Sikatuna National Park, een groot bos in de buurt van reserve Bilar, is een vogel-watchers paradise. Wandeltochten langs de paden in het park kan leiden u naar een ontmoeting met enkele van de zeldzame vogel de countrys soorten.

Bohol is ook een plek met een rijke cultuur en geschiedenis. Eeuwenoude kerken in Baclayon, Loboc, Loay, Maribojoc, Loon en Dauis zijn een paar van de permanente monumenten. En er zijn oude Spaanse wachttorens in Punta Cruz, Dauis, Panglao en Pamilacan.

Als u wilt weg te houden van de gebruikelijke toeristische provinces parcours, kunt u langs de minder populaire oostzijde van het eiland. Het heeft enkele van de meest verbazingwekkende kusten, en afgelegen stranden, van de stad Anda in het zuidoosten van de stad Talibon in het noorden.

Sommige van de steden in Bohol bieden ook community-based tours. Calape, Maribojoc en Candijay zijn tussen deze steden. Het is een geweldige mogelijkheid om deze stedenbeschermde mangrove gebieden te bezoeken en het schilderachtige platteland ervaring in dit deel van het land. Deze tochten laten zien hoe vastberaden de lokale bevolking bij het behoud van de natuurlijke omgeving van de islands.

Maar om echt ervaring Bohol is de gastvrijheid people ervaring. Probeer een bezoek aan het eiland in mei, wanneer de stad feesten worden gevierd bijna elke dag. U kunt hop van stad tot stad, zonder geld, andere dan voor het vervoer te brengen. Youd zeker worden uitgenodigd om bewonershuizen en genieten van feesten van lechon baboy (geroosterd varken) en Kinilaw (rauwe vis).

Bohol is een eiland gezegend met zoveel overvloed en natuurlijke schoonheid. There is geen argument over. Wat onderscheidt het van andere toeristische plekken is dat there zo veel te onderzoeken en zo veel om dat te doen is eigenlijk best moeilijk om te beslissen welke men doen eerst. Natuurlijk Cant passeert u een bezoek aan de indrukwekkende Chocolate Hills. Maar overnachten op deze beroemde plek alleen om prachtige zonsopkomst en zonsondergang te zien over het surrealistische landschap wordt zeer de moeite waard it.Peter Garant is een lange tijd schrijver van artikelen voor zijn reis Filippijnen Bohol netwerk en de reis-site die deel uitmaakt van dit netwerk.