Chinese Food – Chinese Dumplings – How to Make Them


   Liz CanhamThe nederig knoedel. In West-stijl van koken is het een simpel nietje, een bron van koolhydraten en een groot comfort food. Echter, gemaakt in de Chinese manier, is het een artistieke creatie uit de keuken. Chinese Dumplings (Jiao Zi of Gow Gee, in het Mandarin dialect) zijn een mengsel gemaakt van deeg gevuld met vlees, kip en / of groenten. Het is vaak voorgeschoteld als onderdeel van dim sum. De juiste voorbereiding vraagt om veel tijd, geduld en inspanning, maar het eindresultaat, wanneer goed uitgevoerd, zijn zeker de moeite waard.

Ingrediënten

Deeg:

360 g witte bloem

240 tot 350 ml water

1 theelepel zout

U moet kopen het recht verscheidenheid van de Chinese bloem, die kan worden ofwel rijst, meel of tarwe meel. Normaal effen witte bloem heeft een totaal andere samenhang indien gemengd met water en gekookt.

Zorg ervoor dat het water erg koud is, in feite bijna het vriespunt. Meng het zout en bloem samen en voeg 240ml van het water. Meng goed tot een glad deeg toevoegen van extra water toe als de consistentie te droog is. Kneed goed en zorg ervoor dat het eindresultaat is een gladde bal. Als u per ongeluk te veel water toe te voegen, gewoon balans met een beetje meer bloem. Bedek het deeg en laat het rusten gedurende ten minste een half uur.

Vulling:

1 pond gehakt van mager vlees (rundvlees, varkensvlees of kip)

1 eetlepel sojasaus

1 theelepel cognac

1 theelepel sesamolie

1 theelepel zout

1 theelepel zwarte peper

1 theelepel witte peper

Meng alle ingrediënten zorgvuldig te vullen om ervoor te zorgen dat het vlees doesnt eindigen als een brij.

Dit recept moet 60 Chinese knoedels, dus verdeel het deeg in 60 stukken en rol elk stuk totdat het ongeveer 7,5 cm (3 inch) in diameter.

Doe ongeveer een eetlepel van het vlees mengsel op een schijf en vouw in de helft, de sluiting met een beetje water en knijpen de randen op elkaar totdat je een halve maan vorm. Als u een van die gadgets die dit voor je doet, nat de randen van het deeg schijf, plaats deze op de knoedel maker, lepel in de vulling en de randen van de knoedel maker pers samen.

Chinese knoedels kan worden gekookt of gebakken

Aan de kook, breng een grote pan water aan de kook en voeg de helft van de dumplings. Wanneer het water weer kookt voeg 120 ml koud water en breng weer aan de kook. Op dit punt toe te voegen de andere helft van de knoedels en een andere 120ml koud water. Roer de knoedels zeer zorgvuldig om te stoppen met ze aan elkaar kleven. Breng aan de kook voor de derde keer en de knoedels klaar zou moeten zijn.

Op dit punt kunt u Bak de balletjes in een wok met hete olie. U dient te houden op de beweging om te voorkomen dat het steken en ervoor te zorgen dat beide partijen nemen een beetje kleur.

To Serve

Serveer de balletjes met een dipsaus van gelijke hoeveelheden soja saus en donkere azijn, waaraan u kunt een beetje gehakte rode peper als je wilt een beetje kruiden.

Chinese knoedels worden vaak geserveerd bij Nieuwjaar banket zoals ze zijn een symbool van welvaart en geluk voor het komende jaar, maar als onderdeel van een dim sum selectie, kunt u ze met plezier eten wanneer je maar wilt to.Liz Canham Naast een liefde van Aziatische levensmiddelen en Cookery, Liz bedoeld om nieuwkomers te helpen de wereld van internet marketing met tools, tips en training van haar Liz-e-Biz.com website .