de wonderen van de Chileens Patagonië


   Door Kubiak MasterFrom Puerto Montt, Chili spreads in honderden eilanden die nemen de naam van de Patagonische kanalen, de belangrijkste onder hen is de Grote eiland Chiloe (Isla Grande de Chiloe). De Patagonië, aan de andere kant, is een gebied gedeeld tussen Chili en Argentinië en ligt op het zuiden van Puerto Montt. Door het gebied is zo groot, met verschillende landschappen en weersomstandigheden, in Chili is gescheiden in twee deelgebieden: Noord-en Zuid-Patagonië Patagonië.

De Noord-Patagonië begint ten zuiden van Puerto Montt. Door het isolement mate waarin deze zone was, in de 70s, begonnen met de bouw van de Austral Route of Austral Highway (Carretera Austral). Deze weg is getransformeerd in de ruggengraat van de Noord-Patagonië en waar zijn gevestigd en creëerde de belangrijkste steden van deze zone. Product van de geografische vorm dat de Noord-Patagonië heeft in veel plaatsen, wordt de verbinding met de rest van het land geboekt dankzij veerboten die deze zone verbindt met het vasteland. Zonder enige twijfel, de Noord-Patagonië is synoniem van de natuur en eenzaamheid. De afstanden tussen de steden vaak niet te lang, maar hun inwoners en de toeristen afhankelijk van de weersomstandigheden hun reis te gaan.

Natuurlijke scènes als Hornopiren National Park met vulkaan inbegrepen, verdient te worden bezocht een paar dagen ten minste. Dit is de site voor vele sporters en avonturiers die weten de zone beter dan dezelfde dorpelingen, die zoeken naar de rivier, het meer en de plek om hun sport praktijk. Tegenwoordig Futaleufu River (Rio Futaleufu) wordt bezocht door tientallen rafting en kajak liefhebbers, met een graad 6 in een schaal waarvan het hogere aantal is “6”. Een andere belangrijke locatie in het Noord-Patagonië (Patagonia Norte) is Pumalin prive-park. Meer dan 10 jaar geleden de natuurbeschermer Douglas Tompkins kocht 20.000 hectare in de zone van de Noord-Patagonië, met het doel van de instandhouding van de natuurlijke hulpbronnen intact. Vandaag Pumalin Park heeft meer dan 300.000 hectare, (gedeclareerde Heiligdom van de Natuur in 2005) een grote verscheidenheid aan inheemse bossen en fauna van het gebied. In het Park kan u een bezoek aan een aantal fjorden zoals Cahuelmo, Comau of Leptepu Fjord en Quintupeu Fjord. Al deze fjorden kan worden bezocht op kajak of boot. In Cahuelmo Fjord kunt u ook genieten van de natuur thermale baden. Het Park heeft picknick zones en camping en een Informatie centrum gelegen in Caleta Gonzalo (Grieks Gonzalo). Vlakbij het park ligt strategisch Chaiten, in het midden van de Austral Highway (Carretera Austral of Austral Road). Van Chaiten, is het mogelijk om door te gaan reizen door het gebied, wetende plaatsen als Yelcho Lake. Ook van Chaiten, kunt u een bezoek meer en River Futaleufu. Rubriek zuiden vindt u Queulat National Park. Het uitzicht is geweldig, aangezien de Austral Road kruist het park, draaien deze zone als de beste site om de fotos te nemen. In dezelfde Nationale Park van Queulat vindt u de Opknoping Ventisquero (Ventisquero Colgante), en in staat zijn om waardering van de Austral snelweg (Carretera Austral) is het ook nauw samen om Puyuhuapi, een andere stad van de Noord-Patagonië (Noord-Patagonië of Patagonia Norte) . Vanaf Puyuhuapi volgt de route richting Puerto Aisen en Coyhaique (Coihaique) gelegen Simpson nauw samen om de rivier (Rio Simpson), en Cerro Castillo Nationale Reserve (Castillo Hill), waar u de archeologische schilderijen van de inboorlingen die gebruikt worden om te leven in die observate gebied

Een van de plaatsen in de Noord-Patagonië (Noord-Patagonië of Patagonia Norte) bekend bij alle liefhebbers van vliegvissen is het General Carrera meer. Ook Bertrand Lake is een appendix van General Carrera Lake, zoals Buenos Aires Meren bekend in de Argentijnse kant. Vlakbij het Lago General Carrera, is General Carrera Lake National Reserve, en Jeinemeni Lake National Reserve, waar van tijd tot tijd (als je geluk hebt) kun je zien huemules (een Chileense herten).

“Noord-Ice Fields” definieert het einde van de Noord-Patagonië (Noord-Patagonië of Patagonia Norte), de belangrijkste aantrekkelijk is San Rafael Lagoon National Park (of Laguna San Rafael, of Ventisquero San Rafael en San Rafael gletsjer), waar de gletsjer kan worden gewaardeerd . De meest voorkomende manier om te bezoeken en de gletsjer overwegen is om het te doen door zee, zodat je kunt kiezen uit een brede waaier van cruises en ferries die deze tour. De Glacier of Ventisquero San Rafael is niet de enige gletsjer die eindigt in de zee. Toch is het mogelijk dat zijn roem is niet alleen door de schoonheid of het landschap, maar dat het eeuwige ijs eindigt in een lagune, dat zij kreeg dezelfde naam. U kunt de Glacier toegang, via een smalle rivier, genaamd Tempano Rivier. In de zomer zult u de kans van kijken veel ijsbergen Tempano drijvend op de rivier. Helaas, als gevolg van de globale verwarming, is de gletsjer pensioen dramatisch, dat duidelijk is in eenvoudige gezicht zonder een expert in de materie.

Tot slot de laatste plaats om te weten in de Patagonië is Cochrane en Caleta Tortel (of Tortel Grieks), gelegen in de monding van de Baker River (Rio Baker). Opgegeven Typische Zone in 2001, in Caleta Tortel (of Tortel Grieks) er zijn geen straten, maar loopbruggen gebouwd met cipressen van de gaitecas.

Patagonië Zuid of Patagonia Austral

De Austral Patagonië bevat voornamelijk het gebied genaamd als Zuid-Ice Fields, waar Bernardo OHiggins Nationaal Park en de beroemde Torres del Paine (Towers van het Paine) Nationaal Park opvalt. Door de geografie van de zone, er zijn geen wegen die kruis uit de Noord-Patagonië tot de Zuid-Patagonië. Het land reizen zijn over het algemeen gemaakt door Argentinië, om toe te treden in Puerto Natales, Punta Arenas, en andere steden in Chili. Niettemin is de toegang kan worden gedaan door de lucht en in minder percentage, door de zee. (Er is slechts een veerboot die aankomt in Puerto Natales.) Zoals we al eerder deze zone is bekend over de hele wereld speciaal, omdat de Torres del Paine National Park (de torens van Paine), gelegen bijna op 248,55 mijl van Punta Arenas, ligt het park erkend door de karakteristieke massa van de granieten rots, waar de beroemde excel Cuernos del Paine (Horns van de Paine), Macizos del Paine (de Massa van Paine) en Torres del Paine (de torens van de Paine). Door de geomorfologische kenmerken, het park heeft verschillende rivieren en meren, maar ook gletsjers, zoals Lake Grey, Pehoe Lake, Sarmiento Lake, El Toro Lake, Nordenskjöld Lake en Paine Lake. Het park telt met goede faciliteiten voor degenen die wensen in te dienen in hetzelfde park, en daarnaast zijn er diverse hotels in de omgeving.

Puerto Natales, aan de andere kant, is gelegen in Ultima Esperanza Fjord en van daar, Balmaceda en Serrano Gletsjers (Glaciares Balmaceda Serrano) kunnen toegang via Bernardo Ohiggins Park. Ten zuiden van de stad Punta Arenas is gevonden, een haven van grote activiteit; Punta Arenas is een rustige stad, waar de wind zwepen met grote snelheid met name in september, en waar het mogelijk is om uitstapjes te maken naar Ushuaia in Argentinië en ook naar Antarctica (Antartida).

Chileens Antarctisch gebied (Territorio Chileno Antartico)

Antartida of Antarctica is bijna volledig bedekt met ijs, met op 90 van al het ijs van de Aarde en daarom is het het grootste zoet water reserve op Aarde. Tot enkele jaren geleden, was het synoniem van de wetenschappelijke grondslagen en niets anders. Vandaag vele groepen krijgen over te steken op Antartida of Antarctica.

De Chileense Antarctica zijn gevormd als een driehoek gelegen tussen de meridianen 53 en 90 van westerlengte. Samen met Chili, Argentinië en het Verenigd Koninkrijk hebben territoriale pretenties die vooral boven elkaar in de Antarctica Peninsula (schiereiland Antartica). Maar al de pretenties zijn “bevroren” sinds de laatste verdragen zich te houden aan Antartida of Antarctica beschouwen als grondgebied van de mensheid, en waar haar gebieden en de zeeën kan alleen worden gebruikt voor het vreedzaam doel, met uitsluiting van alle experimenten met conventionele of nucleaire wapens, alsmede het verbod op het storten radioactieve resten. Dit gezegd zijnde, is het zonder enige twijfel, een prachtige en mysterieuze zone, waar elk jaar neemt het aantal reizigers die cross deel van dit continent in de speciaal ontworpen cruises naar Antarctica, vrij van elke vorm van pollution.Ximena handhaven Diaz is Letsgochile. GMO manager en een deskundige adviseur over hoe u een hotel in Chili kiezen en hoe u uw vakantie in Chili