Die Deadly Deadlines


   nbsp; door: Pamela White
Mijn rug doet pijn en hoofd klopt. De lampen zijn te licht, de temperatuur te koud. Is het de griep? Sommige als-nog naamloze angst ziekte? Nee, is alleen dat het is al 8 uur op een zondag en ik heb een deadline voor mijn wekelijkse column in een korte twaalf uur.
Ik heb gevraagd schrijvers Ive voldaan door de jaren heen hoe ze zich voelen over de vloek van mijn bestaan: deadlines.
“Ik hou van deadlines. Ze houden me gemotiveerd,” een schrijver vertelde me duizelig.
Een ander gilde, “Ik hou van schrijven zo veel dat Im altijd draaien in opdrachten twee weken voordat ze het gevolg zijn!”
Pure waanzin, denk ik, als ik flip via de televisiezenders. Wie kan gelukkig bij de gedachte van een dreigende deadline? Ik kijk naar de klok; 8:30 pm nog tijd om een hapje te hebben en misschien een hoofdstuk in die nieuwe mysterie te lezen. Op 9 oclock, met volle buik en niet in staat te vinden dat nieuwe, pak ik een notitieblok.
“Duck confit, gemengde bessen coulis, een kant van gemengde greens verwelkte met een vet spek en azijn dressing en geroosterde pastinaak.” De maaltijd was twee nachten geleden gegeten, maar Im zojuist mezelf dwingen naar de toelichting Ill gebruiken om mijn restaurant review weven schrijven.
Week in, week uit, wie kan mij de schuld stalling? Een zeven gangen diner hier, een out-take lunch – elke week heb ik naar de pen 1000 woorden over enkele maaltijd gegeten op een restaurant, een week na week, jaar na jaar. En elke zondag avond heb ik zitten trillen van angst dat de woorden wont stroom.
Hmm, schrijven over de eend heeft mij weer honger. Ik wandel naar de keuken, wassen sommige gerechten, open de koelkast, sluit het weer, en probeer om te beslissen wat ik wil. Een kopje thee? Een chocolade iets? Kaas en crackers? Ik fix alle drie en ga terug naar de woonkamer waar Ive besloten om mijn recensie te schrijven.
Ik neem een paar minuten om me comfortabel op de bank voordat ik besef mijn laptop is in de andere kamer. Zuchtend draai ik door de kanalen en vind een film met Humphrey Bogart. Ive eerder meegemaakt, natuurlijk, maar voel het zal mijn schrijven inspireren. Ja, ik denk dat als ik achterover leunen, kauwend mijn weg door Jarlsburg en crackers, enkele zwart-wit inspiratie zal mijn gedachten verspreid en onvolledig notities te zetten in een kolom voor de eeuwen heen.
Binnenkort te snel, ga ik mijn laptop en begin met schrijven. Een inleidende paragraaf kramen dus ik duik direct in de voorgerechten – pan aangebraden jakobsschelpen, koude kreeft salade, carpaccio. Closing mijn ogen zie ik de tabel zoals het was voor ons gespreid op vrijdagavond. Ik beleef de smaak en snuif de geuren van de avond. Ah, Im in de hemel.
Ik open een oog-to-peer op de klok. Als ik ga nu naar bed, kan ik wakker op 5 en eindigen voordat termijn.
Mijn man, een krant redacteur, heeft een grap, Een deadline is wat je hoort wanneer een redacteur ophangt op je. ” Voor mij termijnen zijn dodelijker dan dat. Ik martelen, ik kreunen luid wakker mijn snurken hond. Mijn borst is strak, mijn keel droog.
“Geef jezelf een valse termijn van twee dagen vóór het artikel verschuldigd is.”
“Verheug over de termijnen voor ze betekenen u betaalt werk.”
Geen van die werkt voor mij. Ik haal diep adem. De voorgerechten en hoofdgerechten zijn gedaan. Ik heb behoefte om te schrijven van de desserts en klap op een conclusie, de mate van het restaurant en geven een snappy afscheid. Ik haal diep adem en duik in, racen door de gesmolten chocolade cake en de drie sterren rating. Its niet eens middernacht!
Ik schenk mezelf een glas wijn met felicitaties voor een job well done.
Nu, deze termijn wasnt zo slecht, toch?