Duiken In Cuba


   Door Emma LelliottWhy Go?

Duiken in Cuba is enorm populair geworden in de afgelopen jaren, en is makkelijk te zien waarom. Het water is warm en kristalhelder, en de levendige onderwater flora en uitstekend bewaard koraalriffen maken het een belangrijke bestemming voor fanatieke duikers.

Het grote aantal grote duikstekken in Cuba is onthutsend, veel te veel te ontdekken in een enkele Cuba duikvakantie. Veel duikers willen terugkeren naar het eiland van jaar tot jaar te verkennen enkele van de meer uit de weg plaatsen. De sites ook een goede variatie in het niveau van hun moeilijkheden, dus duiken in Cuba is geschikt voor zowel beginners als ervaren duikers.

Duiken in Cuba is een groot bedrijf en er zijn tal van bedrijven om uit te kiezen, vooral rond de meest populaire duikplaatsen. Merk op dat als u vóór gedoken, moet je je brevet mee te nemen. Als je een beginner bent, veel bedrijven lopen cursussen die u krijgt is goedgekeurd in een paar uur.

Wanneer Should I Go?

Het regenseizoen loopt van mei tot oktober; de meest populaire (en dure) tijd om te gaan duiken in Cuba is tussen november en mei. Veel van goede duiken kan nog worden gedaan het hele jaar de gemiddelde temperatuur van het water is een milde 24 graden Celsius. Wees ervan bewust dat eens per twee jaar of zo een orkaan Cuba ervaringen tussen augustus en september langs de oostkust, dus het is de moeite waard is als het onderzoeken van een orkaan wordt verwacht te raken voordat u boekt uw vakantie!

Waar moet ik heen?

Er zijn grote duikstekken geschikt voor Cuba vakantie duiken rond de gehele kust van het eiland, maar het resort van Cayo Coco is een bijzonder hoogtepunt. Gelegen aan het noorden van het eiland, een prachtig koraalrif is een halve mijl van de kust en dit specifieke deel van de Cubaanse kust is vol met tropische vissen, waardoor duikers onder water genoeg te zien. Uit het water, Cayo Coco kenmerken van de mooiste stranden van Cuba, en de talrijke hotels en duik bedrijven die zijn opgericht in dit resort betekenen dat youll hebben weinig moeite vinden om te overnachten en bedrijven om te duiken met.

Maria la Gorda is al even populair, en wordt beschouwd als een van de beste locaties voor duiken in Cuba. Gelegen in het midden van een nationaal park, Maria la Gorda biedt een meer afgezonderde ervaring dan Cayo Coco there weinig hier met uitzondering van natuurlijke schoonheid, een paar appartementen en restaurants, de duikschool en een aantal van de beste duiklocaties van het eiland. De duikplaatsen worden gekenmerkt door steile druppels, en steile muren die bezaaid zijn met grotten en tunnels te ontdekken.

Als youd liever duiken te midden van scheepswrakken te gaan in plaats van koraalriffen, dan is Santiago de Cuba is de plek om te gaan, omdat er een aantal goed bewaarde scheepswrakken die veilig zijn om te verkennen.

Hoeveel gaat het kosten?

Uiteraard zullen de kosten van het duiken in Cuba variëren, afhankelijk van het seizoen die u bezoekt en het bedrijf dat je met. Single duiken meestal kosten tussen de $ 25 – $ 50 US, met kortingen beschikbaar als je koopt meerdere duiken op hetzelfde moment. Veel bedrijven bieden nu Cuba duikvakantie pakketten, inclusief vluchten, accommodatie en duiken kosten, die kan bieden goede waarde en bespaart u de moeite om alles bij elkaar separately.Emma Lelliott is de algemeen directeur van Captivating Cuba, vakantie Cuba een onafhankelijke specialist. Met kantoren in Havana en het Verenigd Koninkrijk, Captivating Cuba zijn experts in het samenstellen van de allerbeste Cuba duiken vakantie .