Free eBook Publishing Guide Part 1 Waarom publiceren een eBook ?


   nbsp; door: David Viney
eBook gedefinieerd
Ondanks dat het rond nu meer dan twintig jaar, nog niemand is gekomen met een stabiele definitie voor het woord eBook. Toch kan men onderscheiden een aantal typische kenmerken:
  Het item wordt gedistribueerd als een enkel bestand (dus CD encyclopedieën niet worden beschouwd als eBooks zijn) en kan worden geopend als een data-bestand in een toepassing, in plaats van start gegaan als een uitvoerbaar bestand (. Exe-bestand)
  Het item is zowel volledig afgesloten dwz noch een hoofdstuk / episode / seriële noch een onvoltooid werk in uitvoering
  Het item is bekend aan de lezers, als gehoorzamen de meeste of alle van de standaard conventies van een boek (bijvoorbeeld bevat een inhoudsopgave, voorwoord, index, enz., en ligt tussen de 25.000 en 400.000 woorden in de lengte)
De voordelen van een eBook
Naast de financiële voordelen voor de auteur (die ik zal betrekking hebben hieronder) zijn er een aantal intrinsieke voordelen aan eBooks in vergelijking met de traditionele gedrukte boek:
  Lezers kunnen zoeken in de tekst om snel essentiële informatie, met name bij het lezen voor een tweede keer
  Lezers kunnen aanpassen van de lettertype en grootte om het boek makkelijker te lezen (steeds meer van vitaal belang voor een vergrijzende bevolking!)
  Blinde of slechtziende lezers kunnen verder gebruik maken van tekst-naar-spraak conversie software ( “screen readers”)
  eBooks zijn te lezen bij weinig licht of de totale duisternis met behulp van de back-verlichting kenmerken van de PC of mobiele apparaten
  Verdeling kosten zijn extreem laag en eBook auteurs en uitgevers kunnen snel reageren op een erratum en addendum, met meer frequente, incrementele edities
  eBooks zijn milieuvriendelijk. Vele honderden kunnen worden opgeslagen op een enkel apparaat en papier gebruiken (door middel van afdrukken) een minimum wordt beperkt of helemaal vermeden
  eBooks zonder DRM-beveiliging kunnen direct worden gekopieerd en gemakkelijk een back-up
De voordelen voor de auteur
Bij het schrijven van een traditionele gedrukte boek, de kansen zijn gestapeld tegen de auteur het maken van een fatsoenlijk leven van hun werk! eBooks, daarentegen, leveren een reëel rendement op de investering voor de auteur:
  Je kan niet afgewezen! Een traditionele boek kan krijgen verworpen 50 of 60 keer door verschillende uitgevers en agenten voordat ze uiteindelijk worden geaccepteerd of zelfs nooit vinden van een huis! Veel auteurs papier hun muren met afwijzing letters. U wont moet!
  U Dont moeten wachten! Voor de traditionele boek, kan het tot twee jaar voor de uitgever om uw boek te krijgen op de markt (het beheer als ze een grote en inefficiënte supply chain van printers, expediteurs, groothandelaren, distributeurs, marketeers en boekhandelaren doet). Een e-boek kan niet meer dan 10 weken!
  U kunt veel meer geld! Om dit te illustreren, stel je een traditioneel boek gepubliceerd met een catalogusprijs van 20. De distributeur en het kopen van het publiek te delen met 50 korting handel tussen hen (10 in dit geval) en de uitgever neemt 9; het verlaten van de auteur met een 10 royaltys op de contante “netto”-prijs (1). Voor een handel paperback, dit kan minder (misschien 70 pence). Voor een gelijkwaardige 20 eBook, kon je verdienen 14 keer zo veel op elk exemplaar (14)! Later meer hierover in de gids.
  U krijgt uw geld sneller en met minder verrassingen! Op een traditionele boek zou een auteur over het algemeen krijgen hun gesneden tot 120 dagen na de eigenlijke verkoop, met 20 van hun geld witheld als verzekering tegen onverkochte boeken. Met eBooks het varieert van onmiddellijk de ontvangst tot 90 dagen, met geen enkel deel witheld.
  De praktische voordelen; eBooks kan worden gewijzigd of gemakkelijk bijgewerkt, zonder de noodzaak van nieuwe oplagen en geworpen-away oude edities. Ze moeten nooit uit te gaan van print en kan genres kruis of gebruik ongebruikelijke formules zonder verzwarende een storende editor! Tot slot, u volledige rechten op de titel en de overeenkomsten zijn niet exclusief behouden (zodat je kunt verkopen via andere uitgevers).
Conclusies
Ik hoop dat ik u ervan overtuigd dat de eBook optie is zeer de moeite waard onderzoek, met name voor de nieuwe auteur. U kunt voorkomen uitgever afwijzing brieven, krijgen op de markt 12 keer sneller en maken 14 keer de winst per boek dan je zou in de traditionele uitgeverij model.
In hoofdstuk 2 van mijn vrije eBook Publishing Guide ( “kenmerken van het eBook markt”), verken ik de boeken markt zelf en de verschillende nieuwe modellen uitgeverij daarin.

This entry was posted in Write and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.