Het bewijs is in de taalprogramma: 7 Tips ontwikkelen Groot Proofreading Vaardigheden


   nbsp; door: Marige OBrien
In veel beroepen, vooral schriftelijk en internet marketing, de primaire vorm van contact met de klanten is via het geschreven woord: website content, display ads, Spam-compatibele e-mails, maar niet te spreken forum posts en zelfs de antwoorden op vragen, enz. De lijst is eindeloos. En allemaal hebben ze een ding gemeen: Ze zijn gebaseerd op het geschreven woord.
Vanwege dit, het belang van het werk proeflezen ones, woord-voor-woord, kan niet genoeg worden benadrukt. Niemand zou denken dat het maken van een presentatie tijdens het dragen van een shirt bedekt met vet of spaghetti-saus vlekken. Evenmin, ondanks een paar excentrieke uitzonderingen na, te verschijnen op de bruiloft van one in sandalen en wijde korte broek. Toch is dat precies hetzelfde als zodat zelfs een typote verschijnen in het laatste exemplaar van een professionele tekst.
Om deze schriftelijke faux pas te vermijden, proeflezen vaardigheden zijn essentieel. Proofreading aan het schrijven is het equivalent van het huis schoonmaken om naar huis te ontwerpen of geld aan te kleden te maken: Hoewel het huis kan worden mooi, het is niets meer dan een luxe stal pig, indien niet opgeruimd, de jurk niet meer dan een vod , indien niet goed behandeld.
Maar proeflezen is niet eenvoudig vaardigheid te ontwikkelen, vooral omdat, voor mystieke redenen geen schrijver ooit zal begrijpen, maar desalniettemin zal verifiëren (inclusief mijzelf), ooit een gedachte is vertaald naar een pagina, de auteur vaak ontwikkelt een gespecialiseerde vorm van blindheid, een waarin ze niet meer kan zien wat theyve duidelijk geschreven. In plaats daarvan, alles wat ze zien is wat ze * * bedoeld te zeggen.
Maar er is hoop. Zoals met elke vaardigheid, produceren letter-perfecte kopie wordt geleverd met oefenen. Na zeven tactiek voor effectieve proeflezen. Geen van hen zal garanderen perfecte kopie. Allen hebben hun zwakke punten. Maar indien ten minste twee of drie in dienst zijn op een consistente basis, typografische, interpunctie en / of grammaticale fouten zullen tonen een duidelijke afname.
1) DE WAARHEID OVER spellingcontrole: ER, OF HUN THEYRE
Na haar vrijlating, de spelling te controleren werd aangeprezen als de droom van elke writers, zodat mensen zonder secretarissen (dat wil zeggen, 98 van ons) om afzien van het vervelende klusje van proeflezen. Om te zeggen dat het viel wat kort van dat doel is een understatement. Toch is het nuttig als een fundamenteel, eerste-run through-tool. En het heeft gewezen op de meest voor de hand liggende fouten.
2) AS YE Spake
“Je weet, kan je gewoon, net als, ga dan naar deze website en…”
Deze zin is een duidelijk voorbeeld van een van de meest voorkomende fouten bij het schrijven en is bijna nooit gevangen tijdens proeflezen. Dat is, algemeen oneigenlijk gebruik. Zoals iedereen het leren van een vreemde taal kan bevestigen, is er een duidelijk verschil tussen wat aanvaardbaar is in de minder formele, mondelinge formaat dan zijn schriftelijke tegenhanger. Tijdens het schrijven van vloeistof moet worden en bondig, moet het niet na te bootsen gesproken – ook goed gesproken – taal. Wanneer proofreading, de tekenen van deze vorm van misbruik zijn: Overly informele slang; gebrek aan referentie binnen de context (dwz overmatig gebruik van voornaamwoorden), en een overvloed aan typische orale modifiers (maar, net als, zie je, enz.).
3), die zei * dat *?
Tijdens het schrijven, een schrijver zo vaak raakt verwikkeld in de handeling zelf – in de raffinage van een gedachte of idee, van waaruit een progressie van die gedachte – dat hij / zij verliest perspectief. In het proces kan, onvolledige zinnen worden overgelaten opknoping, kan vervangende woorden worden gebracht in de verkeerde deel van een zin, kan volledig gedachten worden gehakt up. Om deze reden is het vaak makkelijker om deze fouten te zien of, ongeacht wat de deadline, de schrijver een pauze voordat lezing over hun exemplaar neemt, dan komt terug en leest het door vanaf het begin. Op deze manier zullen deze soort fouten een overduidelijk.
4) uitprinten en READ IT AGAIN
Hoewel It twijfelachtig Gremlins echt niet wonen binnen printerss, blijft het een feit dat de meestetyposgemakkelijker in gedrukte vorm kan worden gevonden. En, terwijl het lijkt * * efficiënter om eerst de tekst, * dan * drukken het proeflezen, afvalstoffen het eigenlijk tijd. Misschien is het omdat het lezen voor de betekenis en inhoud, het lezen en corrigeren van de tekst: alles in een keer kan een kwestie van die te veel basen zijn. Hoe dan ook, het afdrukken van een kopie maakt proeflezen veel gemakkelijker.
5) VRIENDEN EXEMPLAAR LEES FRIENDS
Er is een oud proeflezen te zeggen dat “een nieuw paar ogen maken het verschil.” Dit komt omdat na herhaaldelijk kijken naar hetzelfde exemplaar, de hersenen daadwerkelijk stopt met de verwerking van de informatie. Door het stellen van iemand anders te kijken dan hetzelfde exemplaar, de “vers paar ogen” kan vinden anders ongrijpbare typo. Co-werknemers, vrienden en familieleden kan de beste hulp in deze zaak. Voor lange documenten of een complete website, een andere suggestie is om een professionele corrector huren.
6) READ IT Outloud
Hoewel het misschien lijkt het advies in # 2, aangehaald in tegenspraak, lezen de tekst hardop vaak dwingt tot erkenning van een typefout of grammaticale fout van de ogen zijn gescand over en miste een dozijn keer. Dit raakt de kern van waarom proeflezen is zo moeilijk: Simpel gezegd, de geest past natuurlijk aan wat hij ziet heel snel. Als men dezelfde fout ziet herhaaldelijk, zonder dat gecorrigeerd, is niet langer te erkennen als zodanig. Zo is in proofreading, onze eigen capabilites ons verraden. Professionele proeflezers (ja, er is een dergelijk beroep, maar nu alleen in verband met de wet en publiceren velden) gebruik van een techniek waarbij een corrector hardop leest, terwijl een andere corrector (een tweede exemplaar gebruikt) volgt langs, waardoor correcties. Dit is een extreme maatregel, maar de moeite waard voor alle tekst die moet worden absoluut brief-perfect.
7) DE WERELD IS UW EDITOR
Vooral in het geval van een aanzienlijke hoeveelheid werk (een website, bijvoorbeeld), een open uitnodiging voor de correctie moet worden gegeven. Hoewel, nogmaals, het lijkt tegenstrijdig met wat al gezegd is hier (in # 5, hierboven), waarin de correcties van de wereld als geheel zorgt voor een grotere bron van informatie. En, natuurlijk, dit is pas nadat alle andere pogingen zijn gedaan. Zelfs met twee of drie mensen het bekijken van de tekst, een breder forum van informatie kan altijd kiezen uit een of twee onregelmatig typos.
Gebruik zelfs een of twee van deze tips zullen versterken het lichaam van het werk van een authors, waardoor ze te genieten van een professionaliteit die ze anders zouden worden geweigerd. Zie het als het kopen van een nieuw pak en stropdas, dan stomerijen hen regelmatig .– mo