Hoe het Arrow Flies With Your Compound Bow


   Door Jen WalterscheitAlmost alle boogschutters en bowhunter van de moderne wereld gebruik van de compound boog. Zeer weinig bowhunters weten hoe dit werkt boog. De fysica achter de compound boog is wat de pijl vliegen zo recht en accuraat.

Energie in de Compound Bow

Omdat de boog terug wordt getrokken, de wielen en / of nokken draaien. Dit trekt de ledematen bij elkaar. Energie is vervat in de nokken, wielen en ledematen van de boeg. Hoe meer energie die wordt opgeslagen, hoe sneller de pijl zal vliegen en hoe harder de pijl zal zijn doel getroffen. Hoeveel energie wordt opgeslagen is afhankelijk van 3 factoren: hoe ver terug de string wordt getrokken, de vorm van de nokken, en top trekt de bows gewicht.

Hoe de Compound Bow Maakt Let-Off

Laat-off is gemaakt door hefbomen in de nokken. Als de boog in rust is de hendel tussen de snaar en as korter is dan tussen de as en kabel. Aangezien de kabel is de sterkste van de twee, de string is onder meer stress of spanning.

Wanneer u tekent de compound boog de hendels te veranderen. Wanneer de boeg volledig is opgesteld de kabel is zeer dicht bij de as, maar de string is verhuisd. De hendel armen zijn nu omgekeerd en de string heeft het voordeel ten opzichte van de kabel. Dit resulteert in een daling van het bedrijf gewicht, genaamd de laat-off.

Pijlen en nauwkeurigheid

De AMO (Boogschieten Manufacturers Organization) is een commissie die stelt normen op de compound boog en andere instrumenten die betrokken zijn bij de sport van het boogschieten. Het AMO heeft bedacht een methode voor het meten van de snelheid van een pijl: schieten een 540-korrel pijl uit een boog van 60 pond met een gelijkspel lengte van 30 centimeter. Alle samengestelde bogen zal een AMO snelheid evenals alle andere boeg beschikbaar voor aankoop. Een andere organisatie, heeft de Internationale Bowhunters Organization (IBO) ook bedacht een maat voor pijl snelheid die lijkt te worden steeds populairder. Deze snelheid wordt bepaald door het afschieten van een 350-korrel pijl uit een boog van 70 pond met een trekking van 30 inch. De AMO snelheid zal altijd lager zijn dan de IBO snelheid.

Beste Snelheid

AMO snelheden 200-215 fps en IBO snelheden van 275-290 fps worden beschouwd genoemd laag performers. De compound boog met dit ontwerp maakt voor de slechte vorm. Deze boog wordt het best gebruikt wanneer gericht op doelen. Een boog met een snelheid van 215-235 FPS of een IBO van 290-315 fps wordt beschouwd als een midden op de weg boeg. Met deze boog je goede snelheid en het gemak van opname. Dit is een uitstekende verbinding boog voor de jacht. Wanneer snelheden voorbij voor AMO 235 fps en 315 fps IBO weg te blijven, tenzij u een zeer ervaren schutter. Gebruik deze boog voor de jacht alleen wanneer de snelheid van de pijl is van levensbelang voor het doel.

Wat beïnvloedt Snelheid en nauwkeurigheid?

De afstand van de string naar de grip wanneer de boog is in rust is een belangrijke bijdrage aan de snelheid en nauwkeurigheid. De onderste brace hoogte moet worden zeven centimeter. Bij langere afstanden zij boog is nauwkeuriger. Op minder dan zeven centimeter de compound boog is moeilijker om te schieten, tenzij uw formulier is absoluut perfect. Dit komt omdat de pijl zal blijven op de string voor een langere tijd zodat eventuele gebreken in de vorm versterkt worden.

De beste boeg voor de gemiddelde jager of schutter is het midden van de weg boeg. Je krijgt voldoende nauwkeurigheid en snelheid zelfs met een gebrekkige vorm.

Voor nog meer leuke informatie over boogschieten en bogen, zorg ervoor om hier http://www.eaglearchery.com.At Eagle Boogschieten we zijn toegewijd om u steeds de grootste samengestelde boog selectie op het internet. We stock meer dan 10.000 producten, en zijn het toevoegen van meer de hele tijd, inclusief maar niet beperkt tot een grote boog samengestelde selectie .