Hoe het schrijven van poëzie


   Hoe het schrijven van poëzie nbsp; door: Steve Gillman
Als u wilt weten hoe de poëzie, het eerste wat je hoeft te doen is schrijven wat schrijven. Het doesnt hoe het uitpakt. Uw eigen fouten wordt uw docenten. Uw eigen schrijven zal je motiveren tot grotere creativiteit. Nu, als je eenmaal begint het proces, hoe je verbeteren? Hier zijn drie tips.
1. Gebruik zelfstandige naamwoorden en werkwoorden meer dan bijvoeglijke naamwoorden. Wat is sterker: “Ze was zo mooi als een bloem …” of “verwelkte rozen van schaamte als ze voorbij …”? “Hij keek naar de deprimerende wolken …” of “Hij keek als donkere wolken bewogen, ter dekking van de hemel …”?
2. Dont vertellen de lezer hoe te voelen. Laat de woorden ontlokken de emoties rechtstreeks, zonder uit te leggen. “De tragedie raakte ze allemaal,” meer raakt aan de lezer als “Mannen en vrouwen, dokter en arbeider … dertien mensen keken op het toneel … met tranen in hun ogen.”
3. Gebruik dramatische en emotionele woorden. Niet alle woorden zijn gelijk in hun vermogen om te “pakken” een lezer of uitlokken emotie. “Fell,” “nemen” en “liefde” zal waarschijnlijk zwakker dan “gedoken”, “in beslag genomen,” en “aanbidding.”
Kijk naar de volgende regels, geschreven op twee manieren. De tweede manier past de drie regels hierboven. (Uit het gedicht “Dankbaarheid.”)
1.
De bergen en meren waren prachtig
Ik keek naar hen, hoorde ze en ze rook
En ik voelde in ontzag
2.
Bergen verzetten tegen de hemel
Mijn meertje aan hun voeten
En in het midden van deze creatie
Die ik zie met mijn ogen
Hoor met mijn oren
Geur en smaak …
Woorden schieten tekort, omdat ze moeten
Ik hoop dat u het ermee eens dat de tweede versie is beter. Nogmaals, als je wilt weten hoe je poëzie schrijven, moet je beginnen met het schrijven. Gebruik deze en andere regels om u te helpen, maar vergeet niet dat alle regels in de poëzie moeten worden gebroken op keer. Lees je gedichten hardop voor jezelf en anderen als een laatste “test.”