” Moet Gebruik “Parenting Tool: Negen Punt Checklist voor Proper Phone Etiquette


   Door Elena NeitlichParents leren snel dat telefoons zijn als magneten voor kinderen. Met meerdere mobiele telefoons en vaste lijnen bellen, kinderen hebben een grotere toegang tot telefoon communicatie dan ooit tevoren, en zijn gefascineerd meer dan ooit met het gebruik ervan.

Per Spiderman credos: “Met grote kracht grote verantwoordelijkheid, kinderen moeten vroeg geleerd worden dat de telefoon is geen speelgoed en dat het juiste gedrag is een must voor iedereen die gebruik maakt van de telefoon. Ouders moeten altijd beleefd model telefoon etiquette.

De check onderstaande lijst is een goed ouderschap instrument om ervoor te zorgen dat kinderen gebruik maken van de telefoon naar behoren.

Vraag aan de telefoon gebruiken

Om grenzen te houden, is het een goed idee om kinderen verplichten om te vragen voordat u de telefoon. Zeer kleine kinderen kunnen de verleiding komen om druk op de knop herhalen steeds, vervelende de persoon aan de ontvangende kant. Oudere kinderen kunnen tijdens het chatten uur weg, voordat ouders bewust geworden.

Beantwoord de telefoon correct

Ouders moeten kinderen te rusten met een beleefde groet voor het beantwoorden van de telefoon. “Hallo, mag ik u helpen?” of “Hallo, wie is die spreekt please?” salutations beleefd zijn en niet abrupt als: Ja? Who is dit? ” Tenzij het kind weet wie er belt, moet hij afzien van het identificeren van zichzelf. Als het kind van de beller, weet (de telefoon is overhandigd aan hem, of hij herkent het nummer weergegeven op de beller-ID-functie) moet hij beleefd zeggen: “Hallo, dit is” Dan “.”

Wanneer een kind de telefoon beantwoord en het is voor iemand anders, moet hij beleefd zeggen bijvoorbeeld: “Ja mijn moeder is hier, een ogenblik aub, terwijl ik haar te krijgen, en altijd de telefoon hand om de gezochte persoon. Schreeuwen, Mam, telefoon! ” is respectloos naar beller en ontvanger en moet onmiddellijk worden beteugeld. Opschorting telefoon privileges is een effectieve methode van de versterking van spelregels; een time-out van de telefoon te gebruiken geeft kinderen een waardering voor het voorrecht.

Reageren op een verkeerd nummer adequaat is cruciaal. Kids mag nimmer persoonlijke informatie van welke aard dan ook aan onbekende bellers, met inbegrip van hun eigen naam of de namen van anderen in het huishouden. Een respectvolle en slimme antwoord op een verkeerd nummer is: “Het spijt me u hebt het verkeerde nummer,” en ophangen.

Gesprek met een vreemde over de telefoon is gevaarlijk. Mensen die prooi op kinderen weten hoe ze te manipuleren in het geven van persoonlijke informatie. Ouders moeten kinderen leren om op te hangen onmiddellijk en zonder te zeggen: “Vaarwel,” als de beller maakt ze zich zelfs op afstand ongemakkelijk. Na opknoping up moet het kind een ouder onmiddellijk alarm.

Oudere kinderen, alleen thuis, mag nooit een vreemde beller laten weten. Ouders kunnen kinderen de trein naar een excuus klaar: “Het spijt me, maar mijn vader is druk en Cant komen om de telefoon op dit moment. Goodbye.” Het kind moet ophangen onmiddellijk zonder verdere discussie. Screening oproepen is een nog veiliger idee, kunnen kinderen ophalen alleen die gesprekken waar ze erkennen de caller-id

Gebruik een beleefde groet bij het plaatsen van een oproep

Een kind dat het plaatsen van een oproep moeten zich identificeren met zijn volledige naam, “Hallo, dit is John Jones, is Miranda thuis?” is een beleefde groet.

Spreek zodat de luisteraar kan begrijpen

Kinderen moeten worden verteld aan een “indoor stem,” het gebruik en aangemoedigd om te spreken in de ontvanger duidelijk, zonder mompelen of schreeuwen. Heel jonge kinderen gaan soms stil of pad uit als op de telefoon, dus ouders moeten bereid zijn om het gesprek te moedigen of overnemen. Ouders moeten ervoor zorgen dat de beller staat open voor het gesprek met een klein kind, zo schattig als kinderen zijn, niet iedereen reageert positief op het onderwijs kinderen naar de telefoon te gebruiken.

De termijnen

Telefoon te gebruiken is een voorrecht en ouders moeten duidelijke grenzen. De meeste families Dont laten oproepen om uit te gaan of komen tussen 8:00 en 9:00 s morgens en 9:00 s nachts.

Stel een redelijke hoeveelheid tijd voor kinderen om op de telefoon. Kleuters omhoog door lagere leeftijd kinderen zijn makkelijk te beperken, maar ouders moeten heel duidelijk zijn en in overeenstemming met de termijnen voor preteens en tieners. Het is wenselijk om een time-out te nemen van de telefoon tijdens het huiswerk te blokkeren, terwijl het eten van het diner, of tijdens de familie tijd. Mobiele telefoon en tekstberichten moeten worden gecontroleerd om ervoor te zorgen activiteit doesnt uit de hand.

Finish het gesprek beleefd

Kleine kinderen moet worden geleerd om te zeggen, “Vaarwel,” aan het einde van het gesprek, niet alleen gooien de telefoon neer of ophangen. Als kinderen volwassen moeten alle telefoon gesprekken eindigen met een beleefde opmerking als: “Het was geweldig spreken met u, oma.” De telefoon moet altijd terug naar huis zijn aangewezen door de persoon die de telefoon gebruikt laatste.

Wees respectvol wanneer anderen de telefoon

Afluisteren, het creëren van achtergrondgeluid, en spreken of afleidende een persoon die op de telefoon, zijn alle onbeleefd gedrag dat niet mag worden getolereerd. Bovendien, duwen telefoon knoppen, spelen met het koord, het oppakken van een uitbreiding en grijpen naar de telefoon zijn off limits gedragingen die moeten worden “in de kiem gesmoord.”

Het is moeilijk voor zeer kleine kinderen om te begrijpen dat ze stil moeten zijn wanneer een ouder een gesprek neemt. Snijden oproepen korte of planning belangrijke gesprekken wanneer kinderen slapen, bezet door de andere ouder, of deelneemt aan een activiteit, helpt minder stresserend telefoongesprekken te waarborgen. Ouders kunnen laten oudere kinderen weten van tevoren dat ze nodig stil terwijl ze op de telefoon.

Neem een bericht aub

Kinderen van over de leeftijd van acht en maximaal kan een fundamentele boodschap. Papier en pennen dienen te worden geplaatst in de buurt van telefoons en kinderen kunnen worden begeleid om te vragen voor wie de oproep is voor, wie er belt, en het telefoonnummer waar de persoon kan worden bereikt. Het kind moet lezen de informatie terug naar de beller te zorgen voor accurate inhoud.

Laat een duidelijke boodschap

Zelfs kleine kinderen kunnen worden geleerd om een duidelijke en beknopte boodschap achterlaten met hun naam en telefoonnummer.

De stijging van de telefoon gebruik de afgelopen tien jaar heeft vergroot de noodzaak voor een goede telefonische vaardigheden. De meeste mensen hebben een telefoon op hun persoon te allen tijde. Daarnaast hebben roofdieren gekregen zeer bedreven in het infiltreren huizen en communiceren met kinderen. Voltooiing van de bovenstaande checklist zal ervoor zorgen dat ouders hun kinderen veilig zijn beleefd en gebruik van de phone.Elena Neitlich is eigenaar van Moms On Edge op http://www.momsonedge.com. Wanneer youre moe van het vechten met onbenullige opleiding, bedtijd en andere gedrags-vraagstukken, ouderschap slimme tools en producten bewezen snel te helpen bij het oplossen van de meest voorkomende ouderschap uitdagingen in creatieve, leuke manieren .