Omgaan met de Koppig en argumentatieve Teen


   Door Christina BottoVery paar tieners eigenlijk willen betogen. Theyre gewoon proberen om vragen te stellen om erachter te komen waarom we dingen doen zoals we ze doen. Tieners beginnen te interesseren in het leven en wat er om hen heen. In hun onhandige manier, proberen ze te krijgen op de reden voor onze acties. Ze vormen de adviezen en natuurlijk afvragen of onze manier is de enige manier. Terwijl Doe het op deze manier “of” Omdat ik het zeg “zou kunnen hebben samen met onze negen jaar oud, voor de tiener dit geen reden genoeg meer.

Vanwege het gebrek aan de teen van communicatieve vaardigheden, zijn hun vragen gemakkelijk opgevat als kritiek door ouders – en we defensief. Sommige tieners geven gemakkelijk, verrast door de reactie van de parent, indien zij Dont krijgen de informatie die ze zochten, terwijl anderen gewoon blijven proberen – en ouder en tiener wind in een verhitte discussie.

Tieners zijn ook het uitbreiden van hun onafhankelijkheid en zal vechten om bepaalde input en controle hebben over hun leven. Ze willen de mogelijkheid hebben om kleine beslissingen te nemen over hun eigen, zonder dat de ouders hen te vertellen hoe en wanneer.

Als uw tiener voelt dat hij wordt gecontroleerd of onder druk gezet te veel zal hij ofwel toevlucht tot hardnekkig negeren van u en uw verzoek, of hij zal betogen.

In feite kan je tiener zo krijgen gericht op het doorbreken van onder uw controle en druk dat er niets anders zal zaak aan hem. Bijvoorbeeld, herhaaldelijk vragen uw tiener te doen zijn huiswerk kan resulteren in hem niet te doen zijn huiswerk gedaan – en uw tiener niet gezien hoe dit zal van invloed zijn rangen.

Een manier om dit soort hardnekkige verzet te voorkomen is om enige controle te geven aan uw tiener voor het toekennen van een termijn aan uw verzoek. “Geef uw huiswerk klaar voor het eten,” bijvoorbeeld, en dan opnieuw te vermelden Dont het tot diner.

Laat uw tiener om beslissingen te nemen over zaken die u weet dat hij aankan, en laat hem weten dat je klaar en beschikbaar zijn als hij hulp nodig heeft. Het betrekken van uw tiener bij beslissingen over hem niet wegnemen macht van een parent, maar het laat zien dat u uw tiener aanvaarden hem als een individu en zijn klaar om hem een kans. Het leert hem ook dat hij inderdaad kan werken met je hand van belangrijke beslissingen in het leven.

Geef uw tiener verantwoordelijkheid door het toewijzen van taken, maar stap terug en laat hem omgaan met de situatie. Er is een zeer goede kans uw tiener doet de taak anders dan u, en voor sommige ouders het zal niet gemakkelijk zijn op alle tiener te laten proberen een andere manier als je weet wat werkt.

Resist die drang, laat je tiener experiment – en probeer niet om hem te vertellen dat hij het verkeerd doet of dat het niet zal op die manier werken. Ofwel je tiener zal blijken dat je dat er een andere manier om te komen tot hetzelfde resultaat leiden, of hij zal moeten toegeven, na enkele uren verspild, dat uw manier is de juiste manier na alles.

Over het algemeen probeer niet te beantwoorden met een snelle Nee als je tiener benaderingen die u met een verzoek – en ik weet het is zo eenvoudig, zijn we reeds gewezen jongleren baan, huishouden en gezin. Het laatste wat we nodig hebben is iets anders aan de hand. Maar als je de tijd neemt te luisteren naar uw tiener en zijn opvattingen, zal hij ook bereid zijn te luisteren naar u en uw advies.

U zult verrast zijn hoe snel je een verschil in de manier waarop u en uw tiener interactie zullen zien.

Dit artikel is beschikbaar voor herdruk met resource author doos intact en alle links wonen en aanklikbaar. Auteur behoudt copyright.Christina Botto, auteur van “Help Me With My Teenager!” is betrokken bij het helpen van ouders en tieners te lossen ingewikkelde kwesties voor meer dan 14 jaar. Haar website http://www.parentingateenager.net biedt een verscheidenheid aan instrumenten en middelen om ouders van tieners helpen .