Oscar Robertson: De Milwaukee Bucks First Star


   Door Attila JancsinaOscar Robertson is de Milwaukee Buckseerste ster speler. Bekend als “The Big O,” Robertson is een afnemer van de MVP award in 14 professionele seizoenen. Robertson is een inductee in de Basketball Hall of Fame en ook een van de 50 beste NBA-spelers in de geschiedenis.

De Milwaukee Bucks is het NBA-team die de stad Milwaukee in Winconsin.

Robertsons Early Years

De NBA ster werd geboren in een arme familie op 24 november 1983 in een gesegregeerde woningbouw project in Indianapolis. Jongens zijn leeftijd waren in honkbal, maar Robertson was niet geïnteresseerd in de sport. In plaats daarvan, hij de voorkeur om te leren basketbal. Vanwege hun armoede, Robertson toevlucht tot het gebruik van tennisballen en lappen die hij bond samen met een rubberen band in plaats van een goed basketbal. In plaats van een hoepel, schoot hij deze geïmproviseerde basketballen in een perzik mand. Met deze geïmproviseerde apparatuur, Robertson verzoet de vaardigheden die zou later drijven hem naar het sterrendom in de NBA.

School

In 1954 trad Robertson een gesegregeerde school die exclusief is voor de Afro-Amerikanen, genaamd de Crispus Attucks High School. Vanwege zijn liefde voor basketbal, sloot hij de middelbare school basketbal team in de competitie staat. Het team had eerder verloren tijdens het staatsbezoek kwartfinales naar Milaan, die zou later worden staat kampioenen. Echter, met Robertson rond, het team teruggekaatst krijgen van een uitstekende staat van 31 overwinningen en 1 verlies in 1955 en won het kampioenschap. Dit was de eerste keer dat een zwarte school ooit won een toestand kampioenschap in Indianapolis.

Het volgende seizoen, Robertson en de Attucks wonnen hun tweede staat kampioenschap. Het team deze keer onder de indruk van de menigte met 31 wint met geen verliezen at all. Het team was ook op de manier om te zorgen voor een toestand record van 45 overwinningen rechtdoor. Vanwege zijn inspanningen die hij scoorde 24 punten voor elk spel tijdens zijn laatste jaar Robertson werd bekroond met de titel Indiana “Mr Basketbal” in 1955.

In 1956, Robertson afgestudeerd en ging de Universiteit van Cincinnati, uiteindelijk toetreding tot de university basketbal team. Zijn vaardigheden was verbeterd tot het punt dat hij scoorde 33,8 punten per wedstrijd op het gemiddelde. Record Robertson was de derde hoogste scoren in de geschiedenis van college basketbal.

Voor drie jaar, Robertson won de nationale titel scoren. In elk jaar werd hij benoemd tot een All-American College speler en Speler van het Jaar. Robertson ook 14 NCAA en 19 school records tijdens zijn verblijf in de Universiteit van Cincinnati. Met hem aan boord, de Cincinnati Bearcats had een totale record van 79 overwinningen en 9 verliezen, evenals twee optredens in de Final Four. Toch slaagde hij er niet om het team te leiden naar een kampioenschap, ondanks zijn uitstekende staat van dienst op de middelbare school. Tegen de tijd dat hij wegging college, Robertson was een toonaangevende NCAA scorer.

Na het college, Robertson bij het Amerikaanse basketbal team tijdens de Olympische Zomerspelen 1960. Zijn team kapitein was Jerry West. Robertson en West, samen met een paar anderen, werden beschouwd als de grootste verzameling van amateur basketbalspelers. Zij werden ongeslagen, en kreeg de gouden medaille. Robertson en enkele anderen maakte het vervolgens naar de NBA, waar drie van hen werden Hall-of-Famers.

NBA Years

Robertsons eerste professionele team was de Cincinnati Royals (dat zou later worden de Sacramento Kings). Terwijl hij met het team, Robertson maakte een merk als een rookie met het noteren van 30,5 punten, 10,1 rebounds en 9,7 assisteert tijdens zijn eerste jaar met de Royals. Zijn optreden leidde tot een NBA rookie van het jaar award in het seizoen 1960-1961, en een verkiezing in het All-NBA First Team. Hij verscheen ook in een All-Star Game, waarin het Westen scoorde overwinning en Robertson maakte een record van 23 punten, 14 assists en 9 rebounds. Echter, de Royals tijdens het seizoen nooit gemaakt langs de Western Division met een record van 33 overwinningen en 46 verliezen.

Tijdens het volgende seizoen (1961-1962), Robertson gemiddeld 30,8 punten, 11,4 helpt en 12,5 rebounds per wedstrijd. Hij was de enige speler te doen. Hij brak Bob Cousys 715-record te helpen met zijn 899 assists.

Net als bij zijn verblijf in de universiteit van Cincinnati, Robertson niet aan een kampioenschap met de Royals te zien, totdat hij het team verlaten tijdens een afweging in het seizoen 1970-1971 ontwerp. Verhandeld voor de Milwaukee BucksFlynn en Charlie Robinson Paulk, het was met de Bucks dat Robertson zag zijn eerste kampioenschap in 1971. Hij hielp de Bucks krijgt twee divisie titels tijdens de seizoenen 1971-1972 en 1972-1973, en ook het team geholpen om de finale te bereiken tijdens het 1974 seizoen. Echter, het team verloren aan de Bolton Celtics tijdens het seizoen.

De Oscar Robertson Suit

De Oscar Robertson pak is een pak ingediend door de NBA-speler Vereniging van Robertson, die voorzitter was tegen de competitie in 1974. Het pak werd geregeld in principe na zes jaar, wat leidde tot een fusie van de NBA en de ABA, en introduceerde de vrije agentschap status van spelers na hun contracten expired.Attila Z Jancsina is een freelance copywriter. Hij schrijft af en toe voor Wisconsin Real Estate. Website biedt gratis advertentie PART .

This entry was posted in Sports and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.