Recruiting dyslectici


   Door Geneviève 1997 DawidIn, mijn zakenpartner en ik vormden een internationale werving bedrijf. Mijn partner was verantwoordelijk voor de werving junior divisie. Mijn rol was om te beoordelen, selecteren en begeleiden kandidaten voor senior management rollen in toonaangevende, internationale bedrijven.

Ons onderzoek betrokken bijhouden van al onze posities en nauw volgende trends in de recruitment markt plaats. Bijvoorbeeld, over een periode van tien jaar, ontdekten we dat gemiddeld 50 van senior managers didnt promotie krijgen door het hebben van een zekere mate, ze waren intern gepromoot.

Hoewel het bijhouden van deze resultaten maand per maand, jaar per jaar zijn we ook begonnen te merken dat ongeveer 40 van onze kandidaten werden dyslexie tot op zekere hoogte. In feite is de meest succesvolle kandidaat voor de meeste prestige positie ooit geplaatst is waarschijnlijk de meest dyslectische persoon die we ooit tegenkwamen in onze beoordelingen.

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 10 van onze bevolking lijdt aan dyslexie, in verschillende graden. Het Verenigd Koninkrijk, die interessant leek om ook trends weerspiegelen wereldwijd, bleek 40 slagingspercentages in stages van dyslectici. Het cijfer van 40 van senior managers wordt dyslexie lijkt duidelijk te onevenredig hoog zijn, tegen de 90 van de niet-dyslectische kandidaten.

Ik begon te denken en nemen veel meer interesse in deze statistieken en concludeerde dat er drie mogelijkheden achter uit bevindingen:

1.) Dit was louter toeval.

2.) Misschien, als ik behandeld alle kandidaten zonder vooroordelen, was ik het geven dyslectici meer van een gelijke kans.

3.) Dyslectici echt herstel van senior managers.

Ik was ervan overtuigd dat ik wasnt bevooroordeeld jegens andere dyslectici, maar voelde dat ik dit moet op de proef gesteld. Daarom, mijn niet-dyslectische business partner en ik rol veranderd op een selectie, ik beoordeeld en geïnterviewd voor een midden-management rol en hij zorgde voor de senior rol.

We hebben bewust gekozen voor cliënten die alleen gebruikt ons als adviseurs en in beide gevallen de klant die de uiteindelijke keuze van de aanvrager. Voor het midden-management plaatsing was er een dyslexie en een niet-dyslectische geselecteerd voor de definitieve interviews. De dyslexie werd aangeboden de baan. Voor de senior rol, twee dyslectici en een niet-dyslectische bereikte de laatste interview fase. Opnieuw de klant koos voor de dyslectische kandidaat.

Interessant, ik Dont ooit herinneren ooit zien van een aanvrager te vermelden op hun CV dat ze dyslexie. Om eerlijk te zijn heb ik niet, omdat ik nooit de behoefte om deze informatie in een dergelijk vroeg stadium bekend voelde. Toch heb ik dit bekend kandidaten die ik geïnterviewd. Toen ik zei dat ik dyslexie, geïnterviewden heel vaak gezegd dat zij leed aan de aandoening ook. De beste tijd voor een kandidaat tot het verstrekken van hun dyslexie is op het starten van hun nieuwe rol, die deze nodig hebben om verschillende strategieën te voltooien dag tot dag taken vast te stellen.

Toen ik werkzaam was ik altijd gevonden werkgevers attent en mijn dyslexie nooit een probleem veroorzaakt. In feite is in vele opzichten vond ik dat ik meer georganiseerd en efficiënter in mijn manier van mastering dagelijkse taken dan niet-dyslectische medewerkers. Bij tal van gelegenheden deze collegas bevorderd mijn inventieve manieren om dingen te doen.

Slechts een keer in mijn carrière heb ik ooit zijn blootgesteld aan pesterijen binnen een bedrijf te wijten aan mijn dyslexie. Het was een grote teleurstelling dat na een zeer succesvolle en zelfs het winnen van een prijs voor prestatie in dit specifieke bedrijf. Ik was meedogenloos slachtoffer door een nieuwe senior manager. Dit duurde totdat ik uiteindelijk ontslag. Maar vanaf daar op, ging ik op om met succes werken voor andere bedrijven en vorderde om mijn eigen bedrijf te starten. Helaas heb ik bewust gemaakt van andere getalenteerde dyslectische personen ontvangen soortgelijke slachtofferschap als gevolg van hun dyslexie. Gelukkig, nu zijn er systemen om dit tegen te gaan.

Als gevolg van mijn onderzoek ik nu ook Hoe positief omgaan met dyslexie, voor dyslectici en ook niet-dyslecticiin mijn seminars. Daarnaast geef ik een begrip en materiaal voor HR-directeuren het begrijpen van de subject.As een dyslectische in de werving-industrie Genevieve Dawid is de perfecte persoon om de kandidaten met dyslexie te helpen een baan vinden .

This entry was posted in Leiderschap and tagged , . Bookmark the permalink.