Spiritualiteit Informatie – de blinde en de olifant


   Door Vishwriter “Ik wil een belangrijk ding te verduidelijken u vandaag”, zei mijn spirituele meester …

“Dont verwarren informatie met kennis. Wat je ziet en hoort het dagelijks in de televisie, kranten, of chatten met je vrienden, collegas en familieleden is informatie, meningen en misschien zelfs feiten. Maar kennis is iets heel anders. Het is volledig in zelf. Hij ging op te zeggen ….

“Gewone geesten voeden met informatie. Buitengewone degenen zijn dorst naar kennis. Knowledge helpt u krijgen meesterschap over leven en laat u volledig domineren je eigen denkproces. Kennis maakt het mogelijk grotere kracht in jezelf te manifesteren, terwijl informatie dwingt het lagere zelf in je om vrolijk te maken. Knowledge triggers Big Time Ideeën in U en de onmiddellijke actie faciliates terwijl informatie maakt je op het hek zitten en praten over de procedure gebeurt in het midden. Ik zeg u dit moment, nu de stap naar het midden en het kijken naar de magie van het leven ontvouwen voor je. ”

Vervolgens leest hij voor mij een van de grootste gedichten ….

Versie John Godfrey Saxe van de blinden en de olifant

Het was zes mannen van Indostan veel geneigd om te leren, die naar het Elephant zien (Hoewel alle van hen waren blind), dat elk door waarneming Might voldoen aan zijn geest.

De eerste benaderde de Olifant, En gebeurt er met vallen tegen zijn brede en stevige kant, Op een keer begon te brullen: God zegene mij! Maar de olifant is erg als een muur! ”

De tweede, gevoel van de slagtand Cried, “Ho! Wat hebben we hier, dus zeer rond en glad en scherp? Voor mij` tis machtig duidelijk Dit wonder van een olifant is erg als een speer! ”

De derde benaderde het dier, En gebeurt er met de stam te tollen in zijn handen, dus moedig tot hij sprak: “Ik zie,” sprak hij, “de olifant is erg als een slang!”

De Vierde stak een gretige hand, en voelde over de knie: “Wat de meeste dit wonderlijke beest is als het is machtig gewoon,” sprak hij, “t Is duidelijk genoeg van de olifant is erg als een boom!”

De vijfde, die toevallig aan het oor aanraken, zei: “Een de blinde man kan vertellen wat dit lijkt nog het meest; Weigeren van het feit wie kan dit wonder van een olifant is erg als een fan!”

De Zesde niet eerder was begonnen Over het beest te tasten, Than, inbeslagneming op de zwaaiende staart Dat viel binnen zijn bereik. “Ik zie,” sprak hij, “de olifant is erg als een touw!”

En zo deze mannen van Indostan Omstreden hard en lang, ieder op zijn eigen mening van meer dan stijf en sterk, hoewel elk werd gedeeltelijk in het gelijk, en ze waren allemaal in de verkeerde!

Moraal: Dus OFT in theologische oorlogen, de strijdende partijen, Ween ik, Spoor op in diepe onwetendheid van wat elkaar betekenen en gewauwel over een olifant Niet een van hen heeft gezien! Docent, ondernemer en Fortune 500 business consultant, Vish Writer is de auteur van de Amazone nr. 1 bestseller “The Joy of Becoming God”. Bezoek hem op Spirituele Eenvoud Het echte geheim

This entry was posted in Religion and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.