The History of Orchids


   Door Jon KellyMost van ons wat betreft de orchidee als een mooie, exotische en romantische bloem. De meeste zijn ook niet bewust van hun spectaculaire geschiedenis en de inspanningen die gepassioneerd zijn gegaan in het vinden, catalogiseren en het creëren van de orchideeën die we vandaag de dag genieten.

Een register van orchideeën wordt gehouden in de Royal Horticultural Society in Londen. De Vanilla orchidee was de eerste naar Europa terug te voeren in 1510. Dit was de bron voor de tweede duurste aroma extract (de duurste zijn de saffraan krokus). Meer dan een doorgeschoten honderd jaar, tot in 1635 toen de Cypripedium reginae werd geïmporteerd uit Noord-Amerika, dit is toen orchideeën voor het eerst werden gewaardeerd om hun decoratieve eigenschappen. De belangstelling voor de orchidee bloei vanaf dit punt. Maar zelfs zo laat de 1800 was het zeer zelden een verzamelaar prima met meer dan een paar monsters. In 1804 zowel de Berlijn en Parijs Botanische Tuinen zowel alleen gehouden zeven soorten exotische orchideeën! De Weense had de meeste met een hele speciale elf die in Engeland waren er slechts drie exotische orchideeën. Deze lage aantallen werden niet voor de wil van het proberen, werden de landen importeren orchideeën de hele tijd, maar werden ze sterven op doorreis, of niet worden bewaard in omstandigheden die het mogelijk maakte voor de planten naar hun nieuwe klimaat overleven.

Jean Linden was behulpzaam bij het vergroten van onze kennis van orchideeën, toen in 1845 reisde hij naar Zuid-en Midden-Amerika naar de orchideeënnatuurlijke omgeving te bestuderen. De verslagen die Linden schreef zijn cruciaal in het recreatiegebied van de vochtige omgevingen die wij nu associëren met de meeste orchideeën.

Veel van de eerste ondernemers die dachten dat dit de manier om hun miljoenen waren kort in hun ondernemingen zoals ze ervaren enorm gesneden verliezen als gevolg van het aantal orchideeën niet overleven van de eerste ritten worden. Er waren slechts vier succesvolle bedrijven in Groot-Brittannië, een van hen wezen Sanders, die blijven groeien in de orchidee markt voor vele jaren daarna.

In het begin van de negentiende eeuw Dr Salisbury bestudeerde de kiemkracht van de orchidee en uit deze veel werd geleerd dat de industrie in staat om vooruitgang te boeken en veel van de orchideeën die waren geïmporteerd plotseling een meer rendabele investering. Met deze nieuwe kennis een tuinman werken voor Veitch eerst geprobeerd om verschillende orchideeënsoorten kruis in 1853. Het was pas in 1856 dat de eerste hybride orchidee is gemaakt. Vanaf dit moment veel meer hybriden zouden worden gecreëerd. Heer Dominy die erin slaagde dit waarschijnlijk had geen idee hoe belangrijk dit is en hoe het zou veranderen de toekomst van de orchidee teelt. Tot op de dag de perfecte zwarte orchidee wordt nog steeds na sorteren en is nog steeds ongrijpbaar.

Vandaag de bijzondere en zeldzame kwaliteiten van de orchidee wordt gewaardeerd. In veel gebieden zijn er soorten orchideeën die worden beschouwd als bedreigd en u kunt worden vervolgd voor het plukken of beschadigen van deze op enigerlei wijze. Sommige orchideeën zijn zeker voor het bekijken alleen. De orchidee gezin is de grootste bloemenveiling familie bekend is en zal blijven groeien met hybriden gecreëerd elk year.Jon Kelly is een bekend auteur die schrijft over vele uiteenlopende onderwerpen die adviezen en tips over Orchideeën omvat. Wij hopen u te voorzien van informatieve artikelen die u kunt vertrouwen. Voor meer informatie ga naar: theorchidguide.com