Tips For Cover Letters Get More Interviews


   nbsp; door: Heather Eagar
Heresa tip voor sollicitatiebrieven om meer interviews te krijgen. Gebruik een opsommingstekens formaat begeleidende brief in plaats van een standaard brief in alineas. De opsommingstekens formaat is meer in het oog springende, en is meer waarschijnlijk keek door het huren manager of andere persoon die is aangewezen sorteren hervat. Dit formaat zal u helpen om uw CV gezien door meer mensen en als gevolg meer interviews en meer vacatures.
Als u dit advies opvolgt en besluiten om de opsommingstekens formaat, gebruik te maken ervoor dat elke kogel punt worden een reden voor het inhuren manager om met je praten. Deze reden kan uw aantal jaren ervaring, je opleiding, een persoonlijkheid eigenschap die je hebt, of een prestatie.
Voorbeelden van opsommingstekens punten zijn:
  Meer dan 20 jaar ervaring in Human Resource Management.
Of
  Uitstekende arbeidsethos. Goede voorbeeld geven.
Of
  Master of Science in Education. Momenteel ingeschreven Doctoraat programma.
Of
  Opgeslagen laatste werkgever 30.000 dollar van de opbrengsten door de modernisering van de boekhouding.
Of
  Verhoogde omzet met 25 laatste kwartaal.
Dit opsommingstekens formaat kunt u uw eigen toot hoorn, maar op een manier die niet egoïstisch lijken, omdat het is natuurlijk onderdeel van een CV-pakket.
Nog een tip dat verhoogt de leesbaarheid van uw sollicitatiebrief is om vet geconfronteerd lettertypen te gebruiken bij gelegenheid van de punten die u wilt lezen te benadrukken. Bold gezicht springt in het oog, en is een gemeenschappelijk apparaat dat wordt gebruikt door grafische ontwerpers in de reclame te kopiëren. Uw CV en begeleidende brief zijn marketing tools voor u, net als een gedrukte media reclame stuk is een marketing tool voor een bedrijf. Overweeg het gebruik van vet als tip van de Fortune 500 reclamebureaus die u kunt gebruiken zonder aanklacht.
Het volgende stuk van advies tot bezorgdheid rekening houden met de laatste paragraaf van de brief, en zal u helpen bij uw follow-up inspanningen. Bij de follow-up tijden vaak het moeilijkste om te doen is om langs de gatekeeper. De secretaresse of administratief medewerker die schermen oproepen voor zijn of haar baas heeft een belangrijke taak te doen, maar zo denk je, en het bereiken van de beslisser zal u er goed uitzien. De poortwachter zullen proberen om u als de beslisser is busyafter alle stoppen, hij heeft betere dingen te doen met zijn tijd dan spreken met werkzoekenden. Dus, in de laatste paragraaf van uw brief, vóór de “oprecht” en uw naam, gewoon staat “Ik bel je volgende week om te controleren op een gunstige tijd om te spreken met u in persoon.” Youve vertelde de personeelsmanager wordt u belt. Logisch dat hij moet verwachten uw oproep. Om deze reden kan u vertellen dat de poortwachter “Mr HR Manager wordt verwacht dat mijn oproep deze week.” Dit verhoogt uw kansen op het krijgen van door, en het krijgen van het interview. Deze tip is een variatie op technieken die een goede business-to-business sales mensen gebruiken, en zal werken voor u als goed, waardoor u meer interviews en meer vacatures.