Toronto Real Estate markt nog gezonde


   Door Stefan HyrossLate in 2007 de stad Toronto aangekondigd dat het zijn eigen land overdrachtsbelasting in 2008 zou worden ingevoerd voor kopers die aangekochte pand binnen de stadsgrenzen. Dit is in aanvulling op de provinciale belasting land overdracht kopers hebben momenteel te betalen effectief verdubbelen van de belastingen op huizenkopers. Dit besluit verzonden golven van nervositeit door de onroerend goed gemeenschap die vroeg zich af hoe dit zou hebben op de Toronto onroerend goed markt. Zou dit veroorzaken kopers te verhuizen naar naburige steden om de nieuwe belasting te vermijden? Zouden mensen op zoek naar hun huizen verkopen en wonen aan de rand van de stad grenzen beslissen dat het tijd is om te verhuizen naar de buitenwijken?

Het antwoord tot nu toe heeft geen geweest. Geholpen door een nog steeds sterke Canadese economie de Toronto onroerend goed markt is zeer gezond en ondanks een bescheiden daling van 2 in de totale verkoop gemeld aan de Toronto Real Estate raad in januari nog de prijzen stegen met ongeveer 6 over dezelfde periode in 2007. De voorzitter van de Toronto Real Estate Board, “Er is duidelijk nog een plek voor het eerst koper in de wederverkoop todays markt.” Het vermogen van first-time huizenkopers de markt te betreden is een belangrijke maatstaf voor de toekomstige gezondheid van de vastgoedmarkt. De opwaartse trend in Toronto onroerend goed prijzen is naar verwachting voortzetten in 2008, zoals voorraadniveaus zijn gedaald waardoor de vraag het aanbod overtreffen.

Een tweede factor kan ook hebben bijgedragen tot het ontkennen van de gevolgen van het nieuwe land overdrachtsbelasting, komende uit de hypotheekverstrekker zelf. Kort voor de nieuwe belasting op het punt stond door te voeren vele banken begonnen te kondigen dat zij de kosten van zou hebben betrekking op de alle of de meeste van de belasting. De stad van Toronto kondigde ook aan dat een korting programma zou worden ingevoerd voor de eerste kopers tijd thuis. Beide zeer belangrijke stappen in ervoor te zorgen dat de belasting is zo weinig mogelijk invloed op de Toronto onroerend goed markt.

Dit is vooral belangrijk in de condo vastgoed segment van de markt die de meeste first-time huizenkopers kijken bij het betreden van de markt. Voor hen kleine schommelingen of verhogingen van de rentevoeten en het sluiten kosten kunnen niet alleen van invloed op hoeveel ze zich kunnen veroorloven om te kopen, maar ook of ze zich kunnen veroorloven om een nieuw huis kopen at all. Keeping onroerend goed betaalbaar voor dit soort koper is een essentieel onderdeel van het hebben en behouden van een gezonde vastgoedmarkt omdat het helpt bij het bijhouden van de vraag naar alle soorten van woningen hoog.

Voor nu althans, het Toronto vastgoedmarkt lijkt te hebben een sterke run voor 2008 en het lijkt erop dat noch de Canadese dollar raken pariteit, noch het nieuwe land overdrachtsbelasting gaan naar de Toronto vastgoedmarkt langzaam. In feite de meeste deskundigen, onder RE / MAX voorspellen dat de verkopen op de markt die het niveau van 2007 zal evenaren en die in overeenstemming vraag naar woningen zal een opwaartse druk houden op de huizenprijzen. Baring enkele onvoorziene ramp Toronto ziet er nog steeds een goede investering voor uw onroerend goed dollar.A voormalig Toronto Real Estate vertegenwoordiger naar aanleiding van de trends in de Canadese Vastgoedmarkt .

This entry was posted in Goed and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.