Vakanties naar Cuba de 5 beste natuurlijke attracties


   Door Emma LelliottAs iedereen die is gegaan op vakantie naar Cuba zal weten, Cuba is gevuld met een voortreffelijk aanbod van attracties. Havanas glorieuze koloniale oude stad, het Monument Che Guevara in Santa Clara en de kleurrijke straten van Trinidad zijn slechts enkele van de hoogtepunten in de steden. De Caribische stranden zijn de andere grote attractie op het eiland, met duizenden vakantiegangers massaal naar Cayo Coco resorts zoals elk jaar om te genieten van de zon, zand en kristalhelder water.

Wat minder bekend is dat, weg van de steden en de stranden, Cuba is ook een land van verbazingwekkende landschap. Natuurliefhebbers zullen genoeg vinden om zich te houden vermaken, van de prachtige valleien en bergketens van biosfeer reserves en nationale parken. Hier zijn de vijf beste natuurlijke attracties om te bezoeken tijdens een vakantie naar Cuba

Baracoa

Gelegen aan de oostkust van het eiland, de stad van Baracoa was de eerste nederzetting in Cuba, en wordt verondersteld te zijn waar Christopher Columbus oorspronkelijk landde op het eiland. Het is een mooie oester vormige baai, omgeven door groene vegetatie en fauna. De vlakke bijgevuld berg El Yunque biedt een adembenemend uitzicht over de baai en de vele rivieren maken het een genot om te verkennen op de boot of te voet. Ondanks de historische betekenis en de prachtige natuurlijke landschap van Baracoa, relatief weinig mensen naar deze plaats op hun vakantie naar Cuba, dus het is een ontspannen plek om te bezoeken weg van de drukte.

Cinaga de Zapata Nationaal Park

Home de grootste moeras landt in Cuba, vakantie hier zijn een streling voor vogelaars en vissers. De meeste kiezen voor een verblijf in de nabijgelegen badplaats Playa Larga (populair bij duikers), dat geeft je alle gelegenheid om deze fascinerende omgeving te verkennen en ervaar de rijkdom van zijn fauna en flora voor jezelf.

Vinales Valley

Geen vakantie naar de natuurlijke wonderen Cuba is compleet zonder een bezoek aan de Vinales Vallei. Het is een weelderige tabaksteelt vallei ligt in hart Cuba, met spectaculaire kliffen (bekend als Mogotes) stijgende als eilanden uit de vallei. Ideaal voor wandelen en klimmen, de Vinales Valley is een UNESCO World Heritage Site, en is een van de mooiste plekken om te verkennen tijdens een vakantie in Cuba.

Sierra Maestra

De Sierra Maestra is de hoogste bergketen van het eiland, en is een essentiële plek om te bezoeken voor iedereen die wil wandelen tijdens hun vakantie naar Cuba. Het is ook een plek van grote historische betekenis voor het Cubaanse volk Fidel Castro en zijn revolutionairen gebruik gemaakt van de hoge berg grotten als schuilplaats tijdens de revolutie, en de geschiedenis buffs die op zoek zijn naar de bezienswaardigheden van de revolutie te zien zouden er goed aan doen om een bezoek te maken de Sierra Maestra deel van hun vakantie Cuba.

Alejandro de Humboldt Nationaal Park

Gelegen in het zuidoosten van Cuba, Alejandro De Humboldt is de meest vochtige plaats op het eiland, dat heeft geleid tot een rijke en gevarieerde waaier van planten en bomen. Gedomineerd door de grote rivieren die run down uit de nabijgelegen toppen, de Alejandro de Humboldt Park must is voor de vakantie welke aard dan lover in Cuba.Emma Lelliott is de algemeen directeur van Captivating Cuba, een onafhankelijke specialist in luxe vakanties naar Cuba. Met kantoren in Havana en het Verenigd Koninkrijk kunnen Captivating Cuba helpen u op maat maken van de perfecte vakantie-ervaring Cubaanse .