Wanneer niet om contact met een verslaggever


   Wanneer niet om contact met een verslaggever nbsp; door: Paul Wilson
Nieuws is over de verspreiding van informatie die is voor iedereen. Dus volg de gouden regel: Alleen contact opnemen met een verslaggever als er iets concreets en nieuws waardig te brengen. De meeste verslaggevers, werken aan strakke deadlines en verspillen hun tijd is onrechtvaardig.
Net zoals u leren hoe u nieuws presenteren, geven interviews, persberichten of bereiden, is het essentieel om te weten wanneer. Hier zijn een paar punten in gedachten te houden:
Nooit contact met een verslaggever, indien:
  Wat je wilt gemeld is louter horen zeggen of u Dont hebben concrete feiten. Nooit instrumenteel in het verspreiden van geruchten. Rapportage is een serieuze zaak en het verspreiden van roddels is niet de steunpilaar.
  De media is gevangen in een media blitzpolitical onrust, oorlog, een zondvloed, natuurrampen, enzovoort. Als er breaking news in uitvoering, worden alledaagse verhalen onbelangrijk en irrelevant. Dus, pauzeren even en ophouden.
  Je hebt een “media-release” maar arent zeker als alle plannen zal vallen op zijn plaats. Neem nooit de laatste stap, tenzij u accuraat, beknopte en duidelijke informatie.
  U Dont beschikken over voldoende tijd voor een diepgaand interview. Geef je zelf voldoende tijd voor te bereiden en voldoende tijd voor de verslaggever een interview youto volledig en afgerond, een interview toestaan voor de feiten worden gevat en de foto duidelijk worden getekend.
  Het nieuws je hebt is niet ethisch, maar sensationeel nieuws. Vergeet niet, moet je betalen om het recht van een person op privacy, de vertrouwelijkheid en bescherming tegen schade en vergelding. Dit geldt vooral voor wat kinderen betreft.
  De wetten van een land of intellectuele eigendomsrechten te beschermen het nieuws dat u wilt gepubliceerd.
  De relevantie van het verhaal is beperkt tot een kleine kring of gemeenschap.
  Het verhaal is van persoonlijke aard die isnt belangrijk om het grote publiek.
  De “feiten” van uw verhaal Cant worden bewezen een verhaal hoef je alleen maar een kern van is niet nieuwswaardig.
  Nooit indienen ongepast materiaal aan de media / journalisten – u zal een negatieve reputatie en je materiaal zal worden weggegooid zodra een verslaggever die zij ontvangt. Je moet jezelf te stellen als een persoon die kan worden vertrouwd om nauwkeurige, beknopt en nieuwswaardig verhalen geven.
  Je gedachten arent gesorteerd — het wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe van het verhaal dat u wilt rapport is onbekend of vaag.
  Je media release isnt finalif u stuurt een op maandag en de andere met wijzigingen / correcties op dinsdag, zal uw geloofwaardigheid worden doodgeschoten.
  De lange termijn / korte termijn doelen publiciteit arent op zijn plaats.
  Druk materialen arent volledig ontwikkeld. Het persbericht, de media-kit, en andere promotionele materialen moeten allemaal worden afgerond en klaar voor distributie goed voor een journalist wordt benaderd.
  U bent ongemakkelijk praten over of bespreken van een bepaald onderwerp — It beter niets zeggen dan iets zeggen youll spijt later. Zodra youve gesproken met de media / verslaggever, zal het moeilijk zijn te trekken wat u hebt gezegd.
  U Dont willen worden “geciteerd.” Tenzij je echt een goede tip, of informatie hebben, verslaggevers Dont willen gaan off the record.
  Youre niet bekend met de achtergrond van een “verhaal” of de volgorde van eventspersonal meningen zijn geen nieuws.
  Het verhaal je verteld doesnt hebben een “hoek”; is niet newsy; heeft geen human interest aspect de meeste mensen wont kunnen betrekking hebben op het verhaal, als It niet relevant om de huidige happenings, het doet weinig om diepte toevoegen / invloed op een populaire verhaal van de media is gericht op.
NEW Rethinkis mijn verhaal, het is beknopt en duidelijk, kort, scherp, en eenvoudig, het is accuratewill het staan toetsing? Als je antwoord “ja” de meeste van deze vragen ga je gang en contact opnemen met een verslaggever.