Whats haar type? Sleutels tot het begrijpen van uw kind


   Door Dede Perkins Laten we oppassen en oppassen en bewareof met een ideaal voor onze kinderen. Dus doen we verdomd hen. ” D. H. Lawrence

Zo begint het ouderschap hoofdstuk van David Keirseys Please Understand Me II. Hoewel “typen” persoonlijkheden begon in de dagen van Plato, bijna 2400 jaar geleden, hebben de meesten van ons niet gegeven de instrumenten om elkaar te begrijpen.

Toen ik een kind was en werd gekwetst of verward door het gedrag van een friends, mijn moeder en grootmoeder zou zeggen “Everyone is gek, maar u en mij. En soms vraag ik me af over je.” Wed schouders op en lachen en dat zou zijn dat. Weten wasnt ik de enige die verward worden door het gedrag people altijd maakte me beter voelen.

Realiseren we zijn echter anders, vroeg ik me af waarom zijn we naar verwachting dezelfde handeling? Waarom zijn introverte aangemoedigd om te ontspannen en genieten van het feest? Waarom zijn energieke kinderen verteld om stil te zitten en zich gedragen? Waarom zijn dromers vaak trok terug naar de aarde?

Zouden we beter af zijn als we de verschillen elke others gevierd in plaats van te proberen om ze te veranderen?

In Please Me Understand, II, David Keirsey betoogt ja. Zoals hij schrijft op een pagina, zijn “mensen van elkaar verschillen, en [dat] geen enkel bedrag te krijgen na hen gaat om ze te veranderen. Evenmin is er enige reden om ze te veranderen, want de verschillen zijn waarschijnlijk goed.”

Dus in plaats van zorgen dat uw kind doesnt zitten nog of zit nog te veel, dat ze dromen dromen te veel of te weinig, dat is te she uitgaande uitgaande of niet genoeg, te ontspannen. In plaats daarvan proberen om haar ware aard en ouder dienovereenkomstig te begrijpen.

Kiersey schrijft: “het toezicht op het project Mother Natures, rijping, vraagt ouders om kind watchers, niet kind shapers, waarnemend alleen wanneer zij ontdekken een leerzaam moment of gelegenheid om de groei van bepaalde houding of handeling die in overeenstemming is met het kind te bevorderen s temperamentParents moeten in staat zijn om de vraag te beantwoorden,Wat voor soort persoon is mijn kind, en wat kan ik doen om hem of haar te helpen groeien in die richting? ”

Dus neem een moment en denk aan uw kind. Heeft ze gedijen op de fysieke actie? Heeft ze sprong op haar fiets en race rond de buurt? Duik diep in de elleboog vingerverf? Speel haar gitaar dag na dag na dag, precies goed te krijgen? Zo ja, volgens Keirsey, is she waarschijnlijk een “Artisan” zoals Amelia Earhart of Barbra Streisand.

“Deze kinderen schitteren in maatregelen Het hele gamma van fijne en praktische kunst, en van de concurrentiegerichte sport en spelen, zal grijpen ontluikende Artisans – die ze nodig hebben fysieke beweging en nieuwheid, en ze houden van wedstrijden,” Keirsey schrijft.

Als uw kind houdt van verhalen, geeft de voorkeur aan make-over geloven fysieke spelen, is gevoelig en bezorgd over anderen, Keirsey noemt haar een vertaling zoals Eleanor Roosevelt of Margaret Mead.

Idealisten “lijkt een natuurlijk talent hebben voor de betreffende intiem met anderen, of voor wat ik heb genoemd” diplomatieke empathie, “schrijft hij.

Is uw kind behulpzaam, graag te begrijpen en te volgen regels, ondermijnd door verandering? Is ze de traditionele “goed meisje?” Misschien shesa “Guardian”, zoals Elizabeth II of Mother Teresa.

Keirsey schrijft “Guardian zelfrespect lijkt te worden versterkt wanneer zij het dienen van anderen. Zelfs zo jong als vijf, Hoeders kan worden lijkt het doen van goede daden, niet alleen voor hun ouders en leerkrachten, maar ook voor hun broers en zussen en vrienden.”

Tenslotte is uw kind een verzamelaar van schelpen, stenen, vlinders, postzegels? Is ze dol op knoppen duwen, dingen uit elkaar halen en monteer ze, meester een computerspel? Heeft ze vraagt eindeloos “waarom” vragen, strekkende tot het begrijpen van de manier waarop dingen werken? Zo ja, Keirsey noemt haar een “rationele” zoals Margaret Thatcher of Marie Curie.

“Meer dan iets anders, Rational kinderen willen leren hoe dingen werken. Ze beginnen hun logistieke onderzoeken vroeg en blijven ze gedurende het hele leven,” schrijft hij.

Nadat u overwegen uw temperament child , vraag jezelf, ze is een introvert of extravert? Is ze een “fly-by-the-stoel-van-haar-broek”-type of een jongen die liever weten wat haar dag zal brengen?

Tenslotte, welke van de vier temperamenten beste wat je beschrijft? Ben je introvert of extravert? Heeft u liever een ordelijke, goed geplande dag of een open en flexibele dag? Inzicht in je eigen persoonlijkheid kan verlichten zien hoe u uw child sterke en zwakke punten en hoe zij van invloed je.

Kortom, kan begrip persoonlijkheid en temperament maken je een betere ouder.

Voor meer informatie over persoonlijkheid en temperament en / of rekening zijn online persoonlijkheid sorter, check out Keirsey web-site op http:keirsey.com. De kans is groot, youll blij zijn dat je did.Dede Perkins schrijft over een aantal onderwerpen voor een aantal industrieën. Ze heeft ook een zakelijke copywriting, http://afewgoodwords.com en helpt haar klanten de omzet te verhogen door middel van verduidelijking en communiceren van hun marketing boodschappen .

This entry was posted in Ouder and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.